Παιδοψυχιατρική εκτίμηση

Αρχική / Παιδί / Παιδοψυχιατρική εκτίμηση
παιδοψυχιατρική εκτίμηση
  • Διενεργείται: από Παιδοψυχίατρο.
  • Έχει ως σκοπό: τη διάγνωση της οποιασδήποτε μορφής ψυχοπαθολογίας. Η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση εντοπίζει τις όποιες αδυναμίες – ελλείμματα μπορεί να αντιμετωπίζει ένα παιδί (σε γνωστικό, κοινωνικό, συμπεριφορικό, νευρολογικό και ψυχολογικό επίπεδο) και στη συνέχεια προτείνει το πλέον κατάλληλο πρόγραμμα θεραπείας και αποκατάστασης.
  • Διάρκεια: συνήθως 45 λεπτά.
  • Αριθμός συνεδριών: 2 διαγνωστικές συναντήσεις.

Γενικότερα: ο Παιδοψυχίατρος είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος για να προβεί σε διάγνωση τις κάθε μορφής ψυχοπαθολογίας, χρησιμοποιώντας τα έγκυρα διαγνωστικά εγχειρίδια DSM 5 και ICD 10.

Διαφορές παιδοψυχίατρου – παιδοψυχολόγου: ο παιδοψυχίατρος είναι η ειδικότητα εκείνη η οποία νομιμοποιείται (βάση νόμων) να κάνει την εκάστοτε διάγνωση και κατ’ επέκταση, με βάση αυτή, να προτείνει πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο παιδοψυχολόγος είναι αυτός ο οποίος θα βοηθήσει το παιδί στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής αποκατάστασης των δυσκολιών που αντιμετωπίζει. Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι ο παιδοψυχίατρος εξειδικεύεται στη διάγνωση ενώ ο παιδοψυχολόγος στην ψυχοθεραπεία, την ψυχολογική υποστήριξη και τη συμβουλευτική.

To amfiaraos.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς. Πολιτική Απορρήτου