Ομιλία του Ψυχολόγου μας στον παιδικό σταθμό “Αγάπη”!!!

Ομιλία του Ψυχολόγου μας στον παιδικό σταθμό “Αγάπη”!!!

Τη Δευτέρα 18 / 11 / 2019 o ψυχολόγος του Αμφιάραου, κ. Κωστόπουλος Παναγιώτης , διεξήγαγε  ομάδα γονέων, στον παιδικό σταθμό «Αγάπη» στον Άγιο Γεώργιο. Το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν “Το διαδίκτυο και η τεχνολογία στην ζωή των παιδιών”.

Είναι γεγονός στην σύγχρονη πραγματικότητα να βλέπουμε παιδιά, ακόμα και πολύ μικρής ηλικίας να χειρίζονται με μεγάλη δεξιότητα tablet, κινητά, υπολογιστές και για αυτό χρειάζεται να καταλάβουμε την διαφορά σωστής χρήσης και της κατάχρησης  της τεχνολογίας. Ο εθισμός στο διαδίκτυο και στην τεχνολογία είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης. Σε αυτήν, κυριαρχεί η ενασχόληση με το διαδίκτυο και με την τεχνολογία γενικότερα πέρα από το επιτρεπτό όριο προκειμένου να επέλθει το αίσθημα ικανοποίησης και πληρότητας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα θετικά και τα αρνητικά, τις ενδείξεις που φανερώνουν εθισμό, καθώς και τους τρόπους που σαν γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούμε  να βοηθήσουμε και να προστατεύσουμε τα παιδιά.

Στην συνέχεια ο ψυχολόγος μας, συζήτησε με τους γονείς των παιδιών και απάντησε στα ερωτήματά τους.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, κάτι που οφείλεται και στην πολύ καλή οργάνωση της εκδήλωσης από τους διοικούντες του παιδικού σταθμού.