Εταιρεία

Αρχική / Εταιρεία

Καλώς ήρθατε στον Αμφιάραο

Ο Αμφιάραος ιδρύθηκε με σκοπό την παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών υψηλού επιστημονικού επιπέδου στην ευαίσθητη και πολύ σημαντική παιδική ηλικία καθώς και στη σύγχρονη και πολύ απαιτητική οικογένεια του 21ου αιώνα. Επιθυμία μας είναι η αλλαγή της οπτικής μέσα από την οποία αντιμετωπίζονται μέχρι σήμερα οι διάφορες δυσκολίες τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους.

Επειδή θεωρούμε ότι πρωταρχικό μέλημα των ειδικών οφείλει να είναι η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση, το υψηλά καταρτισμένο προσωπικό μας προσανατολίζεται σε αυτό, δίνοντας έμφαση στην εύστοχη διάγνωση και την πρώιμη παρέμβαση, έτσι ώστε να εμποδίσουμε την οποιαδήποτε, σε βάθος χρόνου, εδραίωση και παγίωση των όποιων ζητημάτων.

Η παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών υψηλού επιστημονικού επιπέδου, αποτέλεσε κίνητρο και πηγή έμπνευσης για εμάς, έτσι ώστε να προβούμε στη δημιουργία του κέντρου μας. Με σοβαρότητα και επαγγελματισμό δίνουμε έμφαση στην παροχή υπηρεσιών, οι οποίες βασίζονται σε παγκοσμίως αναγνωρισμένες και καθαρά επιστημονικές μεθόδους.

Η ομάδα των συνεργατών μας απαρτίζεται από ειδικούς με αναγνωρισμένα Πτυχία, από Πανεπιστήμια (και Α.Τ.Ε.Ι.) εγνωσμένου κύρους, διαθέτει Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (MSc), ενώ απαραίτητα είναι και κάτοχοι της Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος τους. Επειδή ενδιαφερόμαστε για εσάς, προσεγγίσεις και θεραπευτικές τεχνικές αμφιβόλου θεωρητικού και επιστημονικού υπόβαθρου δεν έχουν θέση σε εμάς.

Σκοπός μας είναι η αλλαγή της αντίληψης γύρω από το είδος των υπηρεσιών που παρέχονται μέχρι σήμερα στο παιδί και την οικογένειά του. Έτσι, παρέχουμε ένα πλήθος υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν τις ειδικότητες του:

  • Παιδοψυχιάτρου
  • Ψυχιάτρου
  • Ψυχολόγου
  • Λογοθεραπευτή
  • Εργοθεραπευτή
  • Ειδικού Παιδαγωγού

Αμφιάραος – Ποιος ήταν

amfiaraosΚατά τον Παυσανία (Παυσανίας, ΣΤ΄ 17,6) ο Αμφιάραος ήταν γιος του Οικλή και εγγονός του Μελάμποδα, από τον οποίο και κληρονόμησε την τέχνη της μαντικής, της Ιατρικής και της Φαρμακολογίας. Προς τιμή του ιδρύθηκε στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα το Αμφιαράειο (νοτιοδυτικά της Σκάλας Ωρωπού), Ιερό που λειτουργούσε παράλληλα ως μαντείο και θεραπευτήριο. Το ενδιαφέρον με το Αμφιαράειο είναι πως, πέρα από θεραπευτήριο, όπως τα Ασκληπιεία, λειτουργούσε και ως ψυχοθεραπευτήριο.

Ο Αμφιάραος, σύμφωνα με το μύθο, βοήθησε κάποιο φίλο του να βρει τα λογικά του. Από πηγές της εποχής προκύπτει ότι το Αμφιαράειο ήταν το πρώτο οργανωμένο Ψυχιατρείο της αρχαιότητας, αφού λειτουργούσε βάση πρωτοκόλλου, είχε θάλαμο αναμονής για τους ασθενείς, αίθουσα λήψης ιστορικού, χώρους δραματοθεραπείας, καθώς και χώρους εφαρμογής τεχνικών θεραπείας των «ά-λογων» ανθρώπων.