Έφηβος

Αρχική / Έφηβος

Παιδοψυχιατρική εκτίμηση

Έχει ως σκοπό: τη διάγνωση της οποιασδήποτε μορφής ψυχοπαθολογίας.

περισσότερα

Συμβουλευτική

Έχει ως σκοπό: τη συζήτηση για κάποιο προσωπικό σου πρόβλημα, με κάποιον ειδικό που είναι εκπαιδευμένος να καταλάβει την κατάσταση σου και να σε βοηθήσει να επιλύσεις το ζήτημα που σε απασχολεί.

περισσότερα

Ψυχοθεραπεία

Έχει ως σκοπό: τον εντοπισμό των καθοριστικών παραγόντων που επηρεάζουν την όποια δυσλειτουργία ή διαταραχή του εξυπηρετούμενου.

περισσότερα

Λογοθεραπεία

Έχει ως σκοπό: την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών του Λόγου (γραπτού και προφορικού), της Ομιλίας και της Επικοινωνίας στους εφήβους, όποια κι αν είναι η αιτία αυτής της διαταραχής: νευρολογική, εξελικτική ή λειτουργική. Η αποκατάσταση των δυσκολιών στο Λόγο δεν αφορά μόνο την παιδική ηλικία όπως είναι ευρέως γνωστό, αλλά επεκτίνεται και στην εφηβική ηλικία.

περισσότερα

Ομάδες Εφήβων

Έχει ως σκοπό: διαμέσου της αλληλεπίδρασης των έφηβων μελών της ομάδας και με την στήριξη του θεραπευτή, να διευκολύνει την επικοινωνία με τον εαυτό μας αλλά και με τον εξωτερικό κόσμο, έτσι ώστε να επέλθει η επίλυση συγκρουσιακών θεμάτων στα οποία οφείλονται οι διάφορες ψυχικές ανισορροπίες που αντιμετωπίζει ο καθένας μας. Μέσα από τεχνικές λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, ευνοείται η ελεύθερη και ειλικρινής έκφραση των μελών, μέσα σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Στόχος είναι η ανακάλυψη τρόπων διαχείρισης των σχέσεων και εκδήλωσης συμπεριφορών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητά μας. Η ομάδες έχουν το ασύγκριτο πλεονέκτημα της ανάπτυξης μεγάλου ψυχοθεραπευττικού δυναμικού με πολύ μικρό οικονομικό κόστος για τον εξυπηρετούμενο.

περισσότερα